Suomen Työterveyslääkäriyhdistys ry

Vuoden Työterveysteko -palkinto työryhmälle Terveystarkastuksista annettavista lausunnoista

Vuoden Työterveysteko -palkinto työryhmälle Terveystarkastuksista annettavista lausunnoista

10.11.2021

Vuoden Työterveysteko -palkinto työryhmälle Terveystarkastuksista annettavista lausunnoista

Suomen Työterveyslääkäriyhdistys ry jakoi syysseminaarissaan Helsingin Kalastajatorpalla Vuoden 2021 Työterveysteko-palkinnon edustukselliselle työryhmälle, joka STM asettamana laati ohjeen terveystarkastuksista annettavista lausunnoista. Ohjeet selventävät työterveyshuollon ydintoimintaa avaamalla lausuntojen tarkoitusta sekä tarkentavat lausuntojen sisältöä.

Vuoden Työterveysteko -palkinto myönnettiin selvitystyöstä ja kannanotosta työryhmälle, jonka puheenjohtajana toimi Riitta Sauni ja jäseninä Leena Ala-Mursula (Oulun yliopisto), Kari Haring (SAK), Eva Helaskoski (Työterveyslaitos), Teija Mertimo (Tampereen Yliopisto), Minna Pihlajamäki (STLY), Auli Rytivaara (EK), Satu Soini (Työterveyslaitos) sekä Riitta Työläjärvi (STTK).

Lausunto-ohje on tarpeellinen työterveyshuollon toimintaa selkeyttävä ja toiminnan yhdenmukaisuutta edistävä asiakirja. STM mietintö on otettu työterveysyhteistyönkin näkökulmasta innostuneesti vastaan. Työterveyslääkäri-lehdessä 4/2020 on julkaistu ohjeesta artikkeli. STM työryhmän laatiman palkitun ohjeen pysyvä osoite Valtioneuvoston julkaisuarkistossa on http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-8347-2.

Suomen Työterveyslääkäriyhdistys ry myöntää Vuoden Työterveysteko -palkinnon vuosittain henkilölle, yhteisölle tai laitokselle, joka on näkyvästi toiminut työterveystyön parhaaksi, tehnyt sitä tunnetuksi erityisellä tavalla tai keksinyt uutta, joka on johtanut käytännön sovellutukseen. Palkinto jaetaan yleensä yhdistyksen kevätseminaarin yhteydessä, mutta pandemian aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi tänä vuonna vasta syysseminaarissa Helsingissä 5.11.2021.

Lisätiedot: Puheenjohtaja Anniina Anttila, Suomen Työterveyslääkäriyhdistys ry, anniina.anttila@finla.fi

Suomen Työterveyslääkäriyhdistys ry (STLY) on Suomessa toimivien työterveyslääkäreiden yhdistys, johon kuuluu noin 1600 lääkäriä. STLY on Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin jäsenyhdistys.

Työterveyslääkäriyhdistyksen kautta tavoitat laajalti työterveyslääkäreitä ja työterveyshuollon palveluntuottajia ympäri Suomen.